Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Szerződésállomány átadás-átvétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2019-09-28 05:55:36

Kedves Attila, Kedves Szakértő!
Egy felnőttképzéssel foglalkozó NKft átadja még futó (félév, egy év maradt a képzések esetében) szerződésállományát egy másik NKft-nek. ( Tulajdonképpen egy szakiskola fenntartója változott meg, s maga a fenntartó is tartott képzéseket) Ilyen esetben elegendő egy megállapodás az átadás -átvételről egy adott időpontra, majd a szerződéseket kell módosítani.
Másik kérdésem, ez a jogügylet egy ingyenes átadás, van-e ennek bármilyen adózási következménye? Köszönöm a választ, és a segítséget, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-01 20:02:09

Kedves Gabi,
Normál esetben elegendő lenne a megállapodás az átadás-átvételről, de tartok tőle, hogy ez a valóságban ennél bonyolultabb, mivel lehetnek elvégzett, de ki nem fizetett teljesítések, vagy épp fordítva, lehetnek előre kifizetett képzési díjak. Ebben az utóbbi esetben lehetnek adózási következmények.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2019-10-02 05:38:15

Köszönöm, rendezett vevői folyószámláról van szó. Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra