Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Színházi statiszta


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

cervusprint 2021-04-26 09:18:53

Tisztelt Szakértő!

Színházunk szeretne egy darabhoz 10-12 éves gyermekeket foglalkoztatni és ennek a jogi oldalára lennénk kíváncsiak, hogy milyen feltételekkel és milyen formában lehet ezt megoldani. Továbbá milyen dokumentálást idényel? (pl: szülői beleegyező nyilatkozat stb)

Válaszát előre is köszönettel: Tóth Péter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-26 20:08:30

Kedves Péter,
Színházi munkára lehet 10-12 éves gyerekekkel is munkaszerződést/megbízási szerződést kötni, de csak a szülő mint törvényes képviselő hozzájárulásával. A munkaszerződést indokolt lehet a témában jártas ügyvéddel megszerkesztetni. Fontos, hogy a foglalkoztatás megkezdése előtt 15 nappal a gyámhatóságot is értesíteni szükséges (Mt. 34.§ (3)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra