Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szívességi használat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jlaszlo1 2021-07-21 10:04:30

Üdvözlöm! Egy nonprofit Kft az általa bérelt iroda egy részét szívességi használatba adná egy közhasznú alapítványnak. Az oktatási közhasznú alapítványnak fontos hogy erről írásos megállapodás szülessen mivel szükségük van "költség viselési helyre" tehát irodára, de legalább ennyire fontos lenne az oktatatóterem is. A kérdésem az, hogy a használatba adó nonprofit kft-nek fel kell e tüntetni a megállapodásban a piaci értéket, és van e áfa fizetési kötelezettsége ez után az ingyenesen nyújtott szolgáltatás után. Segítségüket előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-21 12:14:27

Ha a nonprofit Kft áfa-s bérleti díj számlát kap, melyet levonásba helyezhet, akkor az ingyenes használatba adás áfa [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra