Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

SZJA 1 %


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2019-10-22 10:25:32

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha van egy állatvédő egyesület, aki 2019.szeptemberében kapott először szja 1 %-os támogatást, akkor az összeg egy részét már 2019-ben is felhasználhatja, illetve ha csak szeptemberben kapta meg az összeget,elszámolhat e a kiutalást megelőzően felmerült költséget (pl.2019.március)?
Továbbá, ha állatmentéshez szüksége lenne egy gépkocsira, akkor azt az alaptevékenység költségeként el tudná számolni vagy az működési költséget jelent? A gépjármű üzemanyag és fenntartási költségét gondolom, működési költségként tudná elszámolni. Egyesületnél is kell ugyanúgy gépjármű és cégautóadót fizetni?
Alaptevékenység költségei között el tudná számolni a állateledel, állatgyógyszer, állatorvosi szolgáltatás költségét?
Válaszát előre is köszönöm.
Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-22 16:06:51

Kedves Balutimi,
- Igen, elszámolhatja a kiutalás előtti költségeket is.
- Alaptevékenység költsége [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra