Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

SZJA fizetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pavikkt 2019-10-23 13:55:04

T. Pap Attila!
Adott egy egyéni vállalkozás, aki egyéni céggé alakult. Átvitte a készletet,egyes tárgyi eszközöket, pénzeszközeit a jegyzett tőkével szemben. Így a jegyzett tőkéje 30 millió lett. Most KFT-vé alakul át és szeretnék a jegyzett tőkét három millióra leszállítani. Számomra egyértelmű, hogy a 27 mill Ft-ot le kell adózni. Viszont a vállalkozás az adózónától kért segítséget akik azt írták, hogy nem adóköteles a 27 mill. Ft. El nem tudom képzelni, hogy a 27 mill Ft-ot a vállalkozás kötelezettségként tartsa nyilván és ahogy engedi a pénzügyi helyzete, a tulajdonosnak minden adó nélkül kifizesse! Ezt a 27 mill. Ft-ot nem adózta le az egyéni vállalkozó csak azokat amik ott maradtak nála. Egyéb eszközök és azok ÁFA-ja, vevők, szállítók, stb. Kérem segítségét! Előre is köszönöm! Hunfalvi Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-24 04:57:55

Kedves Éva,
Pedig a válasz igaz lehet. Ennek az a magyarázata, hogy az [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra