Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Szoc.adó őstermelő-egyéni vállalkozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagocszrt 2020-05-17 18:48:20

Tisztelt Szakértő!
Egy nem kistermelő családi gazdálkodó egyben egyéni vállalkozó. Egyéni vállalkozóként növénytermesztési szolgáltatást végez. Egyéni vállalkozóként biztosított, a járulékokat egyéni vállalkozóként fizeti meg.
Kérdésem: a családi gazdálkodó őstermeléséből származó jövedelmét terheli-e a szociális hozzájárulási adó? Csökkenthetem az őstermelő szociális hozzájárulási adó alapját? Mennyivel?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-18 20:35:43

Igen, szocho köteles a családi gazdaság jövedelme, de csak akkor csökkentheti az őstermelői szocho alapot az ev-ben megfizetett járulékok alapjával, ha egyéni vállalkozóként kizárólag őstermelői tevékenységet végez.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra