Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Tagi hitel miatti kötelezettség kiegyenlítése készlettel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ekrisztinae 2020-06-17 07:01:33

Tisztelt Szakértő!

Felmerült egy olyan lehetőség, hogy a magánszemély tag által a Kft. rendelkezésére bocsájtott tagi hiteleket szeretnék rendezni a Kft. meglévő készletének egy részével. Ez megoldható lenne? Amennyiben igen, úgy milyen adó vonzata lehet a Kft. (áfa köteles tevékenységhez szerezte be a készletét, és levonásba helyezte anno az áfáját) esetében, és milyen a magánszemély tag esetében? Milyen dokumentáció szükséges (elég egy átadás-átvételi jegyzőkönyv, amely tartalmazza, hogy a készlet a tagi hitel visszafizetése címén kerül átadásra vagy ügyvéd általi dokumentum szükséges)? Mielőbbi segítő válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-17 18:34:16

Igen, van rá lehetőség, a kölcsönszerződés erre vonatkozó kiegészítésével. A normál értékesítés szabályai alkalmazandók, azaz a készletet a Kft-nek ki kell számláznia áfa felszámításával a tagnak, majd kompenzálással vezetik össze a követelést, a kötelezettséget.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra