Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Gáspárné Erika 2020-01-29 08:34:28

Tisztelt Szakértő
Nonprofit Kft, olyan tevékenységet is végez, hogy külföldi önkénteseket fogad, amire eu-s támogatást kap. Kérdésem, hogy keletkezik-e a Kft.-nek valamilyen adó fizetési kötelezettsége, ha megélhetési támogatásként kell kifizetnie az önkéntesek itt tartózkodásához felmerült étkezés, utazás és szállás költséget. Továbbá olyan tevékenységet is folytat, amihez az NKA -tól kap támogatást és ennek a támogatásnak az elszámolásában étkezésre (kulturális rendezvényen) is van lehetőség, ezeket az összegeket terheli-e valamilyen adófizetési kötelezettség (pl:repi,mint egyes meghatározott juttatás)?
Köszönettel: Gáspárné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-30 05:28:43

Kedves Gáspárné,
Igen, az általános szabályok szerint. Ami az utazást és a szállást illeti, ha üzleti utazásnak minősíthető (a leírtak alapján alappal feltételezhető), akkor az Szja tv. 7.§ (1)q) alapján adómentes. Az étkezés a 70.§ valamelyik pontja alapján lesz adóköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra