Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Támogatás alap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2020-04-21 10:32:51

Kedves Attila!
Vendéglátó cég, a dolgozók beosztásától függően van akinek van pótléka, van akinek nincs. Ebben az esetben a pótlékban részesülők nettó távolléti díját az elmúlt hat hónap alapján kell kiszámítani, míg a pótlékot nem kapó dolgozóknál a nettó alapbért kell venni?

Kérdésem még, hogy az új hírek szerint ( kormányrendeletet még nem láttam) mégsem a március 11, hanem a benyújtás napjakor érvényes alapbért kell figyelembe venni. Ebben az esetben akkor már csak a munkaidő csökkentéssel egyidejűleg lecsökkentett alapbér vehető figyelembe?
Köszönöm : Erika

Témanyitó hozzászólás

abarmax 2020-04-22 09:25:05

Kedves Attila!

Kérdésem kiegészíteném illetve helyesbíteném a 82 számú kormányrendeletben olvasottak alapján: Ha jól értelmezem akkor mégsem távolléti díjat kell számolni hanem az alapbért kell figyelembe venni,és nem számít hogy volt-e pótlék, valamint ha a munkairő max a felére csökken akkor nincs fejlesztési idő, illetve fejlesztési bér?

Köszönettel: Erika

Felhasználói hozzászólás

aknáz 2020-04-22 14:02:02

Kedves Attila! A 105/2020 korm.rend. 04.21-i módosításával kapcsolatban kérem, erősítse meg, hogy jól értem-e a lényeget: -amennyiben már pl.április elsejével már csökkentettük a munkaidőt ez nem akadálya a támogatás igénybevételének, nem kell, hogy a majdani határozat "hivatalból " módositsa ;- amennyiben a csökkentett munkaidő hossza 4 óra vagy annál kevesebb akkor nem kell az egyéni fejlesztést vállalni és ekkor a dolgozó összjövedelme kevesebb is lehet a korábbi alapbérnél; - az alapbér fogalma az legalább a kötelező minimálbért jelenti , amiből pl. kiszámolom a részmunkaidőre járó bért, és ennek alapján a rendelet alapbér fogalmán "a kérelem benyujtásának napján hatályos alapbéren" azt a legalább minimálbért elérő összeget kell érteni amiből kiszámoltam a részmunkaidős bérét, tehát ennek a " teljes alapbérnek" a %-ában kell érteni a számokat és nem már az ebből számitott részmunkaidőre járó bérből; - okozhat-e az valamilyen gondot egy cégnél, ha az 04.01-től hatályosan már módositotta a munkaszerődéseket pl. heti 40 óráról heti 20 órára, de ezt a nav felé a 1041-es nyomtatványon nem a szabályos 8 napon belül, hanem később jelentette le; - a vészhelyzettel legjobban érintett ágazatok már érvényes járulékkedvezménye- pl. vendéglátás- nem zárja ki ezt a munkabértámogatás. Köszönettel,Zsolt

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-23 14:41:41

Kedves Erika,
Igen, a 141-es rendelet (82.számú Magyar Közlöny) valóban módosította a 105-ös rendeletet: 1. igen, az alapbér és nem a távolléti díj lesz a mérvadó, 2. igen, ha nincs egyéni fejlesztési időre szóló megállapodás, akkor nem is kell a munkaadónak kiegészítő munkabért sem fizetnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-23 14:45:57

Kedves Zsolt,
Ami az alapbérre vonatkozó gondolatmenetét illeti, osztom a véleményét. A késedelmes bejelentés (8 napot meghaladó) nem lehet akadálya a támogatás igénylésének. Én nem találtam kizáró rendelkezést a járulékkedvezmény és a támogatás egyidejű igénybevételére, azaz mehet egymással párhuzamosan.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra