Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Támogatások őstermelőnél.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sallai Pál Albertné 2022-04-04 22:22:14

Ismert, hogy az őstermelőnél a terület alapú és a jövedéki adó támogatás nem bevétel, de a támogatás felhasználásával a jogszabály, illetve nemzetközi szerződés alapján teljesített kiadás nem számolható el költségként.
Kérdésem, hogy a területalapú támogatással szemben milyen költségek vonatkoznak ide?
A gázolaj jövedéki adónál pedig ha a jövedéki adó igénylés a 2021 évi költség számlák után történnek, és a támogatás 2022 évben kerül kiutalásra, hogyan ütközik a támogatás a költséggel?Ugyanez, ha 2020 évi költségszámlák után 2021 évben történt a kiutalás ?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-04-05 17:17:48

Véleményem szerint, mivel a területalapú támogatás nem konkrétan felmerülő költségeket ellentételez, így ezzel kapcsolatban nincs költségelszámolási korlátozás. A mezőgazdasági gázolaj támogatás esetében viszont a támogatás összegével szükséges csökkenteni a vonatkozási év üzemanyag költségét (praktikusan indokolt hamarabb elkészíteni a gázolaj támogatási kérelmet, mint az éves 53-as bevallást, eltérő esetben sajnos önellenőrizni szükséges).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra