Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Tanulószerződés kötése saját munkavállalóval


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

zs.endresz 2019-09-23 09:09:49

Tisztelt Szakértő!
Egyik munkavállalónk szakgimnáziumban esti képzés keretében (szakképző iskola tanulójaként) szakképesítés rá-épülés jellegű OKJ-s második szakképesítést szeretne elvégezni az egyik Szakképzési Centrumban. (Első OKJ-s szakképesítése autószerelő, a második OKJ-s képesítést : az autótechnikusi képesítést szeretné megszerezni.) Köthetünk-e vele egy második jogviszonyként tanulószerződést (a munkaviszonyát szeretnénk megtartani). Lehetséges-e ez? Ha igen, az ilyen tanulószerződés is felhasználható-e szakképzési hozzájárulás teljesítéseként (szakképzési hozzájárulás csökkentő tétel elszámoláshoz)? Köszönettel, EZS.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-09-23 12:00:47

Kedves EZS,
Én nem találtam kizáró jogszabályi rendelkezést, hogy érvényes tanulószerződést kössön a munkaviszonyban álló dolgozójával egy újabb képesítés kapcsán és igénybe vegye az ehhez kapcsolódó szakképzési hozzájárulási adókedvezményt.
papattila

Szakértői hozzászólás

zs.endresz 2019-09-24 07:23:04

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra