Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

TAONY/29 bevallás civil szervezet esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2020-05-22 10:17:54

Kedves Attila, olvasom az Önadózó 2020/05. számában a Fókuszban a civil szervezetek írást, kiemeli a cikk írója, hogy TAONY bevallást akkor lehet csak benyújtani, ha egy fillér vállalkozási/ ingatlanhasznosítási bevétel sincs Én úgy tudtam, ha ugyan nincs bevételem a tulajdonban lévő ingatlanból mert nem hasznosítom, de van pld. écs. elszámolás az ingatlannal kapcsolatban, akkor sem a TAONY nyilatkozatot töltöm ki, hanem a 29-es bevallást. ( számviteli écs-t és társasági adó tv. écs előírását alkalmazva) Köszönöm a segítségét, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-23 09:58:09

Kedves Gabi,
Osztom a véleményét: ha van ingatlana a civil szervezetnek, akkor biztosan nem nyújthat be nyilatkozatot, függetlenül attól, hogy van-e ingatlan hasznosításból bevétele vagy nincs.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2020-05-25 10:34:55

Köszönöm, Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra