Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Társas vállalkozó járulékai


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

NextAudit 2019-12-10 20:48:17

Tisztelt szakértő úr,
kérem segítsen megtalálni azokat a jogszabályhelyeket, ami alapján eldönthető, hogy mennyi járulékot kell fizetnie ennek a személynek: Kft egyszemélyi tagja egyben ügyvezető is. Máshol nincsen semmilyen munkaviszonya, a Kft-ben heti 2 órás munkaviszonyban van bejelentve mint ügyvezető. Korábbi könyvelője szerint csak a heti 2 óra utáni, havi 10,000 forint munkabér után kell járulékot fizetnie, semmi többet nem. Szerintem legalább a minimálbér társas vállalkozói emelt alapja után kellene járulékot fizetnie, de ezt nem tudom jogszabállyal alátámasztani. Kérem, legyen kedves a kérdésben tanácsot adni, illetve a rá vonatkozó jogszabályokkal segíteni.
Köszönettel, Zsolt

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-11 18:49:49

Kedves Zsolt,
A korábbi könyvelő helyesen járt el, osztom a véleményét. Az álláspont a Tbj. 4.§ d)1. utolsó mondatrészén alapul: "...és ez nem munkaviszony...keretében történik".
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra