Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Társas vállalkozó személyes közreműködése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

LAZINE 2021-02-25 11:00:13

Tisztelt Szakértő!

Kft egyik tagja,- aki heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban áll más munkáltatónál - a Kft egyik tevékenységében részt vállal, de nem lesz díjazása. Ezt elég egy megbízási díjas szerződéssel rögzíteni, nyilatkoztatva, hogy nem vesz fel díjazást? Mivel már máshol biztosított ezért itt valószínűleg nem lesz, ha jól gondolom. A másik tag viszont nyugdíjas, aki az ügyvezetést nem munkaszerződéssel látja el és nem is vesz fel díjazást. Ha jól tudom neki már semmilyen járulékfizetési kötelezettsége nincs július 1-től, így mindkét tag esetében elmondható, hogy nincs járulékfizetési kötelezettség.Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-25 12:03:22

A máshol 36 órát elérő, személyesen közreműködő tagot társas vállalkozóként, 1452-es kóddal be kell jelenteni (xxT1041), szerepeltetni kell a havi 08-as bevallásban, nulla kötelezettséggel. Nem kell vele megbízási szerződést kötni, a személyes közreműködése a társasági szerződés alapján történik. A nyugdíjassal kapcsolatban nincs bejelentési kötelezettség, javadalmazás hiányában nem szerepel a 08-as bevallásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra