Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Társaság ellenőrzése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2019-04-08 13:22:59

Tisztelt Attila! Kérem válaszoljon az általam nem egészen értelmezhető kérdésemre. Az internet oldalán azt találtam, hogy ha megszűnt egy cég, cégbírósági határozattal és dátummal, ettől még ellenőrizhetik utólag is. Meddig kell megőriznem az anyagot (kivéve a munkaügyi részt amit tudok) mikor kezdődik az elévülési idő: a cég megszűnése napján, vagy a törvényes elévülési idő számít itt is. Köszönöm Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-09 15:37:05

Kedves Gabi,
Jóllehet a végelszámolónak iratmegőrzési kötelezettsége van, de -ismereteim szerint- a törlést követően nincs helye adójogi/számviteli ellenőrzésnek. Az iratokat keletkezésüktől számított 8 évig kell megőrizni, a munkaügyiseket pedig nyugdíjazás+5év.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2019-04-09 19:22:45

Attila! Köszönöm szíves válaszát,

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra