Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Társasági adó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2020-01-16 19:21:44

Mikrogazdálkodó beszámolót készítő kft-nél most vettem észre, hogy rosszul állapítottam meg a jöv. minimumot, levontam a bevételből olyan tételt amit nem lehetett volna. 3.000-Ft társ.adóval kevesebbet vallottam be. Ha önellenörzöm a 2018 évet, mivel mikrogazdálkodó a beszámolóhoz nem kell nyúlnom, de ez mindegy is, mert amúgy sem lenne jelentős a hiba. A kérdésem, hogy önellenörzéskor a 29-es bevallásban eredetileg szereplő beszámoló adatokhoz nem kell nyúlnom, megyezik az eredeti bevallásban szereplővel? Az önellenőrzés beadásának évében 2020-ban könyvelem le a különbözetet? T:413 K:461? Vagy T:891 K:461, majd T:413 K:891? Márti

Témanyitó hozzászólás

duromarta 2020-01-19 07:26:53

Attila még azt kérdezném, ha úgy nyilatkoztam, hogy elérem a jövedelemminimumot, most helyesbítéssel nyilatkozhatom-e úgy, hogy nem érem el és kitöltöm a nyilatkozatot. Így nem kellene többet fizetni, ez azért lenne jó, mert a következő évben kivett osztalék sem lehetett volna annyi amit kivettünk. Megengedi ezt a helyesbítést a tv.?Nincs adóalap és adó változás, tehát nem önellenörzés. Márti

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-22 13:43:17

Kedves Márti,
- a 2018-es bevallás önellenőrzésekor a beszámoló adatait nem kell megváltoztatnod
- igen, a hibahatást 2020-ban könyveled, T89-K461
- olvasatomban ez olyan döntés, melyet önellenőrzéssel nem lehet megváltoztatni. De ez nem teszi szabálytalanná az osztalék kifizetéséről szóló döntést, hiszen az akkor rendelkezésre álló információk alapján a határozat jogszerűnek tekinthető.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra