Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Tartozás behajtása családtagokon


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika89 2019-10-15 12:29:06

Tisztelt Szabó Tibor.
Több mint 30évvel ezelőtt elhunyt édesanya hagyatéki tárgyalása során minden örökös egyhangúan lemondott az édesanya testvére javára. Kapcsolatot az említett személlyel senki nem tartja.mai napon minden családtag fizetési értesítőt kapott egy behajtó cégtől, miszerint az uriember tartozását a családtagokon kívánják behajtani. Az illető él és virul. Van-e mód rá, hogy ez a behajtás ne érintse a családtagokat? Az illető viselje tette következményét. 15napos határidőt szabott ki a behajtó cég.
Várom válaszát, tisztelettel Erika

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2019-10-15 18:39:59

Ha jól értem a kérdést, akkor a behajtó cég tévedésben van - az édesanya testvére bármilyen tartozásáért nem felel a több a rokon. De lehet, hogy több információ kellene

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra