Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

TB kiskönyv + igazolólap álláskeresési járadék megállapításához


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

toth_csaba 2020-04-08 10:45:26

Tisztelt Kollégák!

Ebben a digitalizált rendszerben mi szükség van még a TB kiskönyvre és az igazolólapra az álláskeresési járadék megállapításához? Egyik sem tartalmaz olyan adatot, amelyet a Foglalkoztatási szerv egy gombnyomásra ne tudna átkérni a NAV-tól. A 1041-es bejelentőlapok, 08-s és az 58-as bevallások adatai tartalmaznak minden szükséges információt. Jelenlegi helyzetben a Munkaügyi Központokat személyesen nem is nagyon lehet felkeresni. E-mailen kell jelezni az álláskeresési járadék iránti igényt és e-mailen kérik be a papírokat szkennelve vagy fotózva. Ennek sem sok értelme van, mert az államigazgatási rendszerekben minden adat rendelkezésére áll. Valamilyen fórumon jelezni kellene a jogszabályalkotás irányába ennek a kérdésnek a felülvizsgálatát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-08 18:59:25

Kedves Csaba,
Tökéletesen egyetértek az észrevételeddel, de sajnos a mi szakmánknak még a döntő kérdésekben sem jut el a hangja a törvényhozásig, nemhogy ilyen jelentéktelenebbnek tűnőben...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra