Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Tb változások 07.01


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gogazkft97 2020-06-29 08:35:11

Kedves Attila!
1.)Néhány tájékoztatóban azt olvasom, hogy a 07.01-től a részmunkaidős foglalkoztatásra vonatkozó 30% -os minimum járulékalapot nem kell alkalmazni 07-08 hónapokban. Valóban elfogadták ezt az átmeneti szabályt ?
2.)Másik kérdésem, hogy a jelenleg részmunkaidős foglalkoztatásban álló tulajdonos ( nem ügyvezető) , lehet e a következő időszakban bejelentett alkalmi munkavállaló? Munkaviszony megszűnte után mennyi időt kell(érdemes )várni, az egyszerűsített foglalkoztatással?
3.) Ha egy KFT. tulajdonosa egyéb tevékenység( nem ügyvezető) tekintetében, pl. évente 2-3 alkalommal megbízási jogviszonyt létesít saját KFT-vel, akkor a szerződésben meghatározott összeg után fog járulékot fizetni? ( ezen kívül nem működik közre)
Nagyon szépen köszönöm! Móni

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-30 04:56:57

Kedves Móni,
1.) Ismereteim szerint még nincs ilyen elfogadott jogszabály.
2.) Az Mt. csupán annyit ír elő, hogy az efo-s munkaszerződés megkötésének időpontjában nem lehet a felek közt fennálló normál munkaviszony, valamint a normál [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

gogazkft97 2020-06-30 06:53:31

Nagyon szépen köszönöm! Móni

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra