Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Tehergépkocsi bérbe adás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2022-12-07 19:52:21

Kedves Attila !
Segítségét szeretném kérni az alábbi témában. Adott egy gépjárműveket javító átalányadós egyéni vállalkozó, aki saját tulajdonában lévő 2 db teherautóját bérbe szeretné adni. Jelenleg nem szerepelnek a járművek az e.v. tárgyi eszköz nyilvántartásában. Van-e esetleg ennek bármi akadálya, illetve mi az amire esetlegesen érdemes odafigyelni. Véleményem szerint nem látok ennek semmi akadályát, a bérbeadással kibővítenénk a tevékenységét, a bérbeadásból származó bevétel pedig átalányadós bevétel lenne. Van -e esetleg valami más ezzel kapcsolatban , ami elkerülhette a figyelmemet.
Várom mindig gyors és kielégítő válaszát.
Köszönettel : Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-12-08 07:19:55

Kedves Andrea,
Nincs akadálya, hogy az egyéni vállalkozásában adja bérbe a tgk-at. Ehhez azonban be kell vonnia a vállalkozásába, azaz fel kell vennie az ev eszköznyilvántartásába. Ez azt is jelenti, hogy az értékcsökkenés elszámolását is el kell kezdeni (az átalányadózás alatt az értékcsökkenés elszámoltnak tekintendő). Ha később esetlegesen értékesíti, akkor az ev bevétel lesz és csak az elszámolt écs feletti beszerzési érték lesz adóalapot csökkentő tétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra