Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Telephely bejelentés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2019-04-16 08:08:12

Kedves Pap Attila!

1.,Egy budapesti székhelyű cég az első telephelyét fogja nyitni Szolnokon. Azt szeretném kérdezni hogy elég a 19T201T nyomtatványon bejelenteni, vagy módosítani kell hozzá a társasági szerződést?
2., Ugyanezt szeretném kérdezni egy másik budapesti székhelyű céggel kapcsolatban, csak neki Budapesten lesz új telephelye.

Köszönöm,
üdv.,
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-17 16:57:45

Kedves Taxman,
1. Elegendő a NAV-hoz és -ha megfelel a Htv. szerinti telephely fogalmának- a szolnoki önkormányzathoz bejelenteni, nincs szükség társasági szerződés módosításra.
2. Ebben az sem kell társasági szerződést módosítani, sőt még az ipa-t sem érinti, mivel nem lesz új illetékességű önkormányzat.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2019-04-20 18:53:21

Kedves Pap Attila!

Köszönöm.

Üdv.,
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra