Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Teljesítési idő meghatározása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZNET 2021-09-09 17:03:03

Kedves Szakértő,
Van egy furcsa szerződésem mely alapján számláznom kellene. Vásároltunk egy építményt ( nem tipikus ingatlan) amely során nem tudtuk hogy van rajta egy bérlő is, mert a bérleti szerődés nem került átadásra. Felderítettük a bérlők akivel most szerződést kötöttünk mégpedig úgy hogy a szerződés az aláírás napján jön létre (2021.07.28.-án)viszont visszamenőleges hatályú 2020.01.01-töl. Most leszámláznám a 2020-as évet egyben, a kérdés az hogy ilyen esetben a teljesítésre az áfa tv 58. par kell alkalmaznom, vagy csak 2021.07.28 lehet a teljesítés, hiszen akkor jött létre a szerződés?
Köszönöm a válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-09-10 05:23:45

Mivel időszakos elszámolású ügyletről van szó (a bérbeadás tipikusan ilyen), így az 58.§ szabálya alkalmazandó. Mivel elszámolási időszakként a 2020-as évet jelölik meg, ezért a számlán szereplő teljesítési időpont az elszámolási időszak utolsó napjától számított 60.nap lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra