Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Temetési költség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

homokbanya 2022-01-25 12:41:15

Tisztelt válaszoló!
Ha egy kft. az elhunyt tagját saját halottjának tekinti, elszámolható-e a temetési költség. Ha igen melyik főkönyvi számlára?

Egy másik kérdés
KFT. saját tulajdonába lévő SZGK-ját elajándékozhatja-e magánszemély részére? Ha igen milyen és ki által készített dokumentum kell hozzá, vagy elég a szabvány adásvételi?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-25 17:07:16

- Elismert ráfordítás a tao-ban, adómentes az szja-ban, számvitelileg személy jellegű egyéb kifizetés.
- Ha elajándékozza, akkor ajándékozási szerződést kell készíteni. Az autó piaci értéke a magánszemély jogviszony szerinti jövedelme lesz, ilyen hiányában egyéb jövedelemként lesz adóköteles. Az ajándékozással kapcsolatban a cégnél felmerült kiadások adóalap növelő tételek lesznek a tao-ban, kivéve, ha a társaság alkalmazottja vagy a személysen közreműködő tagja a kedvezményezett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra