Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Térítés nélküli eszközátadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2019-10-17 08:19:58

Tisztelt Adószakértő!

Kft térítés nélkül átadhatja-e személygépkocsiját egy tagjának /aki nem működik személyesen közre/ és milyen adózással jár? A személygépkocsi a tárgyi eszközök között van nyilvántartva. Kivezetése: T 86-K 12, és a könyv szerinti érték TAO növelőtétel? Áfát kell-e fizetni, a beszerzéskor nem került levonásra. Van-e még egyéb adóvonzata, nem minősül-e egyéb jövedelemnek, juttatásnak?
Köszönöm szépen! Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-20 08:21:19

Kedves Csiszi,
Igen, megteheti. Tagi jövedelemként lesz adóköteles. Elismert ráfordítás a tao-ban. A nettó értéke (nyilvántartás szerinti érték) számvitelileg egyéb ráfordítás, tao alap növelő tétel. Ha az eszközhöz kapcsolódik még a tao alapnál el nem számolt rész (praktikusan ha van még számított nyilvántartási értéke), akkor az tao alap csökkentő tétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra