Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Termék árérték


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szekeres 2021-02-09 14:37:48

Tisztelt Attila!

Az alábbiakban kérném a segítségét. A Kft megállapodás alapján konzervipari Zrt-től elszállítja a meggymagot és szilvamagot, mint mellékterméket Megállapodás alapján, ezért a mellék termékért a könzervipar Zrt nem számol fel ellenértéket.
A Kft a meggymagot és szilva magot tisztítja és csomagolja és értékesíti, mint tüzelő anyag. Kérdésünk, hogy a Kft, hogy kezelje a főkönyvbe mivel nincs olyan számla amivel meg lenne határozva az érték. December 31-vel milyen értékkel kezeljük a készletet. Iparűzési adó számításnál is nagyon fontos lenne az érték nem kevés mennyiség 718 tonna.
Válaszát előre is köszönöm.
Sándor

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-11 13:50:54

Kedves Sándor,
A térítésmentesen átvett készlet az egyéb bevételekkel szemben kerül nyilvántartásba piaci értéken (T2-K96), melyet rögtön el is kell határolni, halasztott bevételként (T96-K483). Amikor értékesítik a készletet (T311-K91/467), akkor a nettó árbevétellel szemben nem lehet ráfordítást elszámolni, a készlet párja a passzív elhatárolás lesz (T483-K2). Az előbbiekből látható, mivel nem fizettek érte, a hipa alapját nem befolyásolhatja.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra