Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Tisztelt Szakértő Úr!


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2021-03-05 10:25:55

Kérem szíves véleményét az alábbiakban: 2020-ban két kft-ben ügyvezetőként dolgozó magánszemély az egyikben volt 8 órás biztosított. Majd tavaly októberben 6 órába lett visszajelentve, mivel 3 gyermekéhez csak így jutott támogatáshoz. Azaz már nem teljesült a 8 órás bejelentés egyik cégben sem. Amennyiben a másik kft-ben bejelentésre került visszamenőleg 2 órában, akkor elveszíti a gyermekek miatti támogatást? Vagy milyen megoldást javasol? Megjegyzendő, hogy mindkét kft-ben tulajdonos is. Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-06 11:10:05

Kedves Zsuzsi,
Sajnos nem tudom, milyen támogatásnak volt a feltétele a 6 órás foglalkoztatás, így ez ügyben nem tudok nyilatkozni. Az viszont biztos, ha nem valósul meg a 36 órát elérő munkaviszony, akkor a másik cégben társas vállalkozóként a minimálbér után beáll a fizetési kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra