Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Több tevékenység


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2023-01-23 13:07:37

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha van egy kft, ahol a főtevékenység személygépjármű kereskedelem (használt személygépjárműveket értékesítenek kizárólag magányszemélyeknek). A cég különbözeti áfát fizetett eddig, de áfakörbe tartozik (2-es adószám)
Reklámtevékenységet is számláznának januártól. Az lenne a kérdésem, hogy a reklámtevékenységet 27 % áfával növelten tudják kiszámlázni?
Illetve a cég éves áfás 2023-ban. Ha év közben eléri az összesített 250 ezer forint fizetendő áfát, akkor át kell térnie negyedéves áfára?
Segítségét előre is köszönöm:
Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-23 19:53:04

Kedves Balutimi,
- Igen, a reklámszolgáltatást 27% felszámításával kell számlázniuk.
- Amelyik negyedévben elérik a 250eFt elszámolandó adót (abszolút értékben, azaz lényegtelen az előjele), annak a negyedévnek a végéig egy éves áfa bevallást kell benyújtaniuk, azt követően pedig negyedéves(eke)t.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra