Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Többes jogviszonyos ügyvezető


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bekeandiiroda 2020-07-08 11:34:19

Tisztelt Papp Attila!
Adott egy ügyvezető aki két Kft-ben is tulajdonos tag és ügyvezető is egyben. "A" cégben a társasági szerződében is belefoglaltan megbizási jogviszonyban látja el ügyvezetői megbizatását, melyet ingyenes lát el, jövedelem nem kerül kifizetésre és járulékot sem fizetünk merthogy "B" Kft -ben az ügyvezetést 8 órás munkaviszonyban látja el. Kérdésem , hogy helyes járunk-e el az új TB törvénynek is megfelelően , hogy "A" cégben semmilyen fizetési kötelezettség nincs megbízásos jogvisznya alapján hisz másik cégében ("B") meg vannak fizetve a járulékok.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-08 15:05:56

Igen, helyesen jártak el és ebben nincs változás az új Tbj. hatálya alatt sem. Érdemes megemlíteni, hogy a járulékfizetés hiánya mellett azonban az ügyvezető tagnak az "A" cégben társas vállalkozóként biztosítási jogviszonya jön létre, 1041-esen bejelentendő és szerepelnie kell a havi járulékbevallásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra