Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Tőkekihelyezés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

selejo 2020-07-22 12:22:34

Magyarországon székhellyel rendelkező korlátolt felelősségű társaság vissza nem térítendő támogatásra pályázik határon átnyúló beruházásainak megvalósítására.
A projekt megvalósításának helyszíne Romániában működő vállalkozásnál lesz, ahol a tulajdonosok (részben) megegyeznek a Magyarországon működő kft tagjaival.A támogatást a magyar kft részére folyósítják, a magyar kft tőke kihelyezéssel átadja a támogatás összegét a román partner vállalkozásának. A támogatás összegével a külföldi partner rendelkezhet. 
Milyen számviteli és adózási elszámolása van a fent leírt tőke kihelyezésnek a magyar kft számára? Egyéb bevételként elszámolja a támogatás összegét és a tőkekihelyezést egyéb ráfordításként? Nem lesz eredményhatása? Vagy társasági adó alap csökkentő tételként kell figyelembe venni, és kimutatni a saját tőkében?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-22 13:22:59

Ha a támogató engedélyezi a kérdésbeli konstrukciót, akkor a támogatás a folyósításkor egyéb bevétel lesz, továbbutaláskor egyéb ráfordítás. Viszont a tao-ban adóalap növelő tétel lesz az elszámolt ráfordítás, mivel a román kedvezményezett nem tudja kiadni a Tao tv. 3.sz.mell.A)13.pontja szerinti nyilatkozatokat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra