Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Törölt adószám utáni teendők, ha kérjük a helyreállítást


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kalmar01 2021-07-29 14:12:58

Kedves Attila!

Egy társaság adószámát néhány napja az ügyvezető személye miatt törölték, melyről későn kaptam értesítést. A cégbíróságnál még nincs kényszertörlési eljárás alatt a cég. Az ügyvezetőváltással a problémát megszüntetjük, és újra kérni fogjuk az adószám megállapítását néhány napon belül. Még sosem volt ilyen esetem, így nem tudom, hogy az adószám törlése kapcsán kell-e M-es kódú záró bevallásokat benyújtanom az utolsó élő adószámmal rendelkező napi záródátummal, vagy ha újra kérjük az adószámot, akkor ettől el lehet tekinteni? Segítő válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: kalmar01

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-30 06:58:42

Kedves Kalmar01,
Nincs teendőjük, a bevallásokat ugyanúgy kell benyújtaniuk, mintha nem történt volna ez a kis baki, nem kell az időszakokat megtörni és speciális kódot sem kell alkalmazni.
papattila

Szakértői hozzászólás

kalmar01 2021-07-30 07:04:14

Kedves Attila! Köszönöm szépen a gyors válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra