Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Totálkáros tgk


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2019-11-15 21:11:02

Kedves Szakértő
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy van egy áfás Kft. Aki 2018- januárjától zártvégű pénzügyi lízing keretében lízingelt egy tehergépkocsit. Aminek az áfáját vissza is igényeltük. A Tárgyi eszközök között kimutatásra került.
Ez a tgk 2019. októberben totálkáros lett. Rendőrség még nem zárta le az ügyet.
Nekem mi a teendőm most? Mikor kell kivezetnem a tárgyi eszközt? Mi lesz a törlesztő részletekkel?
Mivel a tárgyi eszköz figyelési időszakán belül 60 hónapon belül történt a baleset így a visszaigényelt áda arányos részét vissza kell fizetni?
A bank fog Nekem helyesbítő számlát adni?
Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-16 08:19:51

Hogy a totálkár mennyiben érinti a lízing szerződést, annak magából a szerződésből kell(ene) kiderülnie és a lízingbeadó ennek megfelelően fog eljárni (vélhetően egy összegben válik esedékessé a fennmaradó tartozás). Az eszközt a tárgyi eszközök közül ki kell vezetni és roncs értéken készletre kell venni. Ha rövid időn belül roncsként értékesítésre kerül, akkor a készletre vétel kihagyható, az értékesítés történhet közvetlenül a tárgyi eszközök közül (ennek ott van jelentősége, hogy ha tárgyi eszközként értékesítik, akkor az eladási ár egyéb bevétel, ha készletként, akkor nettó árbevétel). Nincs áfa korrekció, mivel a roncs értékesítése áfa köteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra