Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Továbbszámlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2020-09-23 14:47:34

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hogy ha egy közhasznú alapítvány egy rendezvényt szervez, akkor annak a költségét a résztevők felé továbbszámlázhatja-e? Tehát, ha van egy rendezvénye, aminek szállás és étkezési költsége van, és minden résztvevő a ráeső költséget ki kell, hogy fizesse, akkor egy-egy résztvevőnek ezt ki tudják számlázni, mint közvetített szolgáltatásokat? Esetleg lehet akár többet is számlázni? A résztvevők egy pályázatban el akarják számolni ezeket a költségeket, és abban a pályázatban csak kiküldetéként tudják ezt megtenni, tehát saját nevükre szóló számlát kell felmutatniuk étkezésről és szállásról. Az alapítvány tovább tudja ezeket a költségeket számlázni? És csak annyit számlázhat tovább, amennyi költsége volt, vagy lehet magasabb árat is meghatározni?

Válaszát előre is köszönöm: Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-24 15:01:54

Kedves Balutimi,
Én nem látom jogszabályi akadályát a továbbszámlázásnak. Továbbszámlázás esetén nem feltétel az azonos ár.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra