Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Ügyfél iratanyaga


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2020-07-30 15:20:59

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelünkkel tavasszal szerződést bontottunk díjnemfizetés miatt. Az ügyfél megsértődött és nem hajlandó elvinni tőlünk az iratanyagát (másfél év számlái, munkaügyi papírok), hiába írunk neki e-mailt, sms-t, egyszer kaptunk csak egy ígéretet, hogy jön, azóta nem reagál semmire. Az anyag mennyisége sok, tárolni nem tudjuk és nem is akarjuk. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? A Cégbírósághoz kellene fordulnunk, hogy szólítsák fel őt az anyag átvételre? Az a baj, hogy az ügyvezető szerintünk úgy döntött, hogy elengedi a céget, nem foglalkozik már vele, így új könyvelője sincs, aki a tárhelyre érkező leveleket figyelné. Emiatt valószínű a Bírósági felszólító levél sem lesz megnyitva. De ha meg is nyitná és úgy dönt, hogy őt nem érdekli, akkor a 10-15 mappányi anyagát nekünk kell életünk végéig őrizni?

Válaszát előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-30 19:46:43

Kedves Erika,
Látatlanban mondom, hogy egyik hatóság sem fog érdemben reagálni a megkeresésükre, a Cégbíróság meg pláne nem. Bármennyire is nyűgös és költséges, adják fel postán, lehetőség szerint tanukkal aláíratott jegyzőkönyv felvétele mellett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra