Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Ügyvédi Iroda tagjának járulékai


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kmildiko66 2019-12-04 08:12:24

Tisztelt Szakértő úr!
Ügyvédi Iroda egyedüli tagja egy Kft-ben 36 órát meghaladó munkaviszonyban áll. Az Ügyvédi Irodában egy ideig nem kíván jövedelmet kivenni. Az első kérdésem az, hogy jól tudom-e azt, hogy az Ügyvédi Irodában kizárólag tagi jogviszony alapján lehetséges az illető ügyvéd biztosítási jogviszonyát szabályosnak tekinteni, vagyis munkaviszony nem lehetséges az ő esetében?
A második kérdésem, hogy amennyiben az említett Kft-ben tagi jogviszonyban a járulékokat megfizetnék utána, akkor az Ügyvédi Irodában elegendő lenne-e csak a kivett jövedelem alapján a járulékokat megfizetni?
A harmadik kérdésem arról szól, hogy amennyiben nem vesz ki jövedelmet az Ügyvédi Irodában, akkor jól tudom-e hogy
a minimális járulékfizetési kötelezettséget teljesíteni kell utána?
A negyedik kérdésem pedig a minimális járulékfizetéshez kapcsolódik, konkrétan az, hogy jól tudom-e azt, hogy ilyen esetben az Ügyvédi Iroda a Szocho és Szakképzési hozzájárulás összegét saját kötelezettségeként bevallja és befizeti, a Nyuba, Eba és Mpj összegét pedig megelőlegezi , melyet az ügyvédnek meg kell fizetnie az Iroda számára?
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-04 14:43:17

Kedves Ildikó,
- Igen, jól tudja:csak társas vállalkozó lehet.
- Igen, nem lenne kötelezett a járulékminimum megfizetésére az irodában (megjegyzem a 36 órát elérő munkaviszony mellett sem).
- Ha nincs mellette mentesítő jogviszonya, akkor igen.
- Igen jól tudja, a "levont" járulékokat követelésként tartja nyilván, melyet az ügyvédnek meg kell fizetnie az irodá részére.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra