Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Ügyvezető betegsége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2021-08-24 22:21:34

Kedves Papati! Kérem segítsen, ha az ügyvezető igazolja, hogy munkaképességét bizonyos %-ban elveszítette és úgy dolgozik tovább (társas vállalkozóként) a cégben, kedvezmény jár-e a cégnek? Szocho? Az orvos igazolása kell-e, hogy egyáltalán dolgozhat-e, nincs leszázalékolva, de bizonyítottan gyógyíthatatlan beteg, folyamatos kezelést kap táppénzes állomány nélkül. Köszönöm a válaszát Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-08-25 13:35:06

Kedves Gabi,
Keresőképtelenséget csak a háziorvos vagy -kórházi ellátás esetén- a kórházi szakorvos igazolhat. Adókedvezményt pedig csak az erre vonatkozó orvosi igazolás birtokában lehet igénybe venni. Azaz önmagában az "állapot" semmire nem jogosít, bármennyire is nyilvánvaló a ténye.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2021-08-25 16:26:18

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra