Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Ügyvezető halála után kft sorsa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2020-05-02 11:52:41

Tisztelt Dr. Szabó Tibor Úr!
Többszöri kérésem ellenére se lépett semmit az a család, ahol a családfő egyszemélyes tulajdonában volt a kft, és az ügyvezetői státuszt is ő töltötte be. És sajnos elhunyt. Az ügyvédünk nem annyira segítőkész, én próbálok meg információkhoz jutni. Kérem a véleményét, "jó úton járok-e"?
Nav szerint a T180 regisztrációm jó, beadhatom amit kell, hozzájuk majd a Cégbíróságtól megy adat változásról, addig ott nincs más tennivaló. Cégbíróságtól azt tudtam meg, hozzájuk közjegyzőtől megy adat, illetve ügyvédtől, ha a hagyatáki eljárás lezajlik. A helyi jegyző segít, mihamarabb helyben vége legyen a hagyatéki eljárásnak. Rész-hagyatékátadó végzést a társasági részesedésre nem volt nyitott, hanem mindent egyben.
További kérdéseim, "működhet-e a cég"? Vannak munkavállalók, köztük az egyik leendő örökös, van egy céges teherautó, de nem tudjuk, írhatnak-e alá szerződést, végezhetnek-e munkát, stb? Az örökösök szeretnék folytatni a vállalkozást.
Ha ez a pár soros válaszhely itt meghaladná a "lehetőséget", természetesen ellenszolgáltatás fejében is szívesen vennénk a segítségét.
Köszönettel:
Márti

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2020-05-03 12:20:38

Ezek szerint megvannak az örökösök. Ha valamennyien ismertek - és nincs közöttük vita - akkor gyorsan lerendezhető a kérdés: Egy ügyvédi okiratban rögzíteni kell a helyzetet - meghalt az egyszemélyi alapitó - így az örökösök átveszik a tulajdonosi jogok gyakorlását, módosítják az alapító okiratot, kinevezik az új ügyvezetőt, mindezt ügyvéd útján bejelentik a Cégbíróságon - és kész

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra