Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Ügyvezető munkaviszony mellett


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2022-09-23 14:18:26

Tisztelt Szakértő, A Bt ügyvezetője másik kft-ben főállású (heti 40 óra) munkavállaló. A bt-ből ügyvezetőként nem vesz fel díjazást. Kérdésem, hogy be kell-e jelenteni 1041-esen (1452-es kódon) és havonta küldeni a nullás 08-as bevallást ügyvezető státuszára tekintettel a Bt-ben ? Eddig így tettünk, de nem biztosított a Bt-ben , így meglehetősen értelmetlennek látom a nullás 08 M-es bevallásokat küldeni. Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-26 05:24:59

Mivel a megbízási jogviszonyban végzett ügyvezetés a társaság tagjánál biztosítási jogviszonyt keletkeztet (társas vállalkozó), így 1041-en be kell jelenteni és havonta szerepeltetni kell a 08-as bevallásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra