Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Uniós fuvarozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2021-04-06 13:31:12

Tisztelt Szakértő! Kérem szépen megírni a véleményét az alábbiakról:
1, ha magyar cég bíz meg magyar fuvarozó céget, hogy a saját áruját szállítsa el, azt áfásan kell minden esetben számlázni. EUn belüli és kívüli szállítási cím esetében is.
2, ha közösségen belüli szállító partner megbízásából mozgatom az árut közösségen belül, az közösségen belüli szolgáltatás és nem eu-n kívüli,
3, ha magyar szállítmányozási cég bíz meg egy harmadik partner árujának EUn kívülre történő szállításával, az pedig EUn kívüli szolgáltatás nyújtás és nem áfás.
Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-06 15:34:46

Kedves Zsuzsi,
1. EU-n belül magyar áfa felszámításával kell számlázni, EU-n kívül a 102.§ alapján adómentes lesz.
2. Ha más tagállami a megbízóm, akkor a teljesítés helye a megbízóm letelepedettsége szerinti tagállamban teljesül, azaz Közösségen belüli szolgáltatás lesz.
3. Ha egy magyar szállítmányozó megbíz egy magyar fuvarozót, hogy az ő megbízója (3.személy) áruját fuvarozza el 3.országba, akkor a fuvarozó magyar áfa felszámításával állítja ki a számláját (csak az importálónak közvetlenül beszámlázó alkalmazhatja a 102.§ adómentességi szabályát).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra