Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Usborn könyvek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2021-04-06 19:42:45

Tisztelt Szakértő!
Segítségét kérném abban, hogy ha SZJA adózású, alanyi mentes EV Angliából Usborntól rendel könyveket, amelyek közül a számlán szerepelnek normál összeggel és 0 értékkel is, akkor beszerzési árként milyen összeget adjunk meg a költségek elszámolásához és a leltárhoz? A kedvezményt a 0 értékes könyvekkel kapja meg, de ezeket is mind eladhatja itthon. ÁFA, vám szempontjából ez mit jelent, mivel nem szerepel rajta ehhez összeg?(EU adószámmal rendelkezik) Milyen árfolyamon vegye figyelembe, ha nincs külön vállalkozási bankszámlája?
Köszönettel:
Botosné Brigitta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-07 18:34:43

Kedves Brigitta,
Az Szja tv. 5.sz.mellékletének alapján az árukészletet az évvégi leltárban az utolsó, engedménnyel csökkentett, (alanyi mentes esetében) áfa-s beszerzési áron kell szerepeltetni. Mivel természetben kapják az engedményt, így minden könyvet az engedménnyel csökkentett értékkel indokolt figyelembe venni. Függetlenül attól, hogy nincs pénzforgalmi bankszámlája, az szja-ban az áfa-nál (2020-ban közösségi áfa a 65-ös bevallásban, 2021-től import áfa) alkalmazott árfolyamot kell hasznánia (Szja tv. 6.§ (2a)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra