Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Utazási költségtérítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rudmas 2020-06-30 09:09:29

Tisztelt Szakértő!

A segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy az alábbiak szerint milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés helyére vonatkozóan:
A munkavállaló munkavégzése a munkáltató egy bérleményében történik, heti 2-3 napban, heti 3-2 napot pedig otthonról dolgozik a munkavállaló.
1. Ebben az esetben szükséges a távmunkavégzés szabályai szerint módosítani a munkaszerződést?
2. A munkavállaló részére a költség elszámolás, milyen formában történhet a fenti esetben. Kiküldetésként, annak milyen szabályai vannak ez estben?
Illetve a munkabérével számfejtve 15 Ft/km-es elszámolással?

Előre is köszönöm a válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-30 20:07:37

1. A "távmunkavégzés" nem a kérdésbeli munkavégzési módot jelenti (Mt. 196-197.§). A kérdésbeli esetben egy normál munkahelyen történő munkavégzés folyik otthonival kombinálva. Igen, indokolt ezt a munkaszerződésbe, vagy a munkáltatói tájékoztatóba is belefoglalni (én az utóbbit tartom célszerűbbnek, mivel ezt a munkáltató bármikor egyoldalúan is módosíthatja, az optimális munkaszervezés érdekében).
2. Ha az otthonából bemegy a munkahelyére dolgozni, majd este haza,az munkába járás lesz, ilyen jogcímen lehet 15Ft-ot fizetni km-enként más településen lakó dolgozónak, ha nincs észszerű tömegközlekedés. Azaz a néhány napos home office mellett az még a lakóhelye marad. Ha az otthonából megy egyből ügyfélhez, majd onnan haza, akkor az oda-vissza út kiküldetésnek minősül.
papattila

Szakértői hozzászólás

rudmas 2020-07-01 08:57:01

Tisztelt Szakértő!

Köszönöm szépen a válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra