Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Utazási költségtérítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rudmas 2020-06-30 09:09:29

Tisztelt Szakértő!

A segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy az alábbiak szerint milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés helyére vonatkozóan:
A munkavállaló munkavégzése a munkáltató egy bérleményében történik, heti 2-3 napban, heti 3-2 napot pedig otthonról dolgozik a munkavállaló.
1. Ebben az esetben szükséges a távmunkavégzés szabályai szerint módosítani a munkaszerződést?
2. A munkavállaló részére a költség elszámolás, milyen formában történhet a fenti esetben. Kiküldetésként, annak milyen szabályai vannak ez estben?
Illetve a munkabérével számfejtve 15 Ft/km-es elszámolással?

Előre is köszönöm a válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-30 20:07:37

1. A "távmunkavégzés" nem a kérdésbeli munkavégzési módot jelenti (Mt. 196-197.§). A kérdésbeli esetben egy normál munkahelyen történő munkavégzés folyik otthonival kombinálva. Igen, indokolt ezt a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

rudmas 2020-07-01 08:57:01

Tisztelt Szakértő!

Köszönöm szépen a válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra