Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Utazásszervezési szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csicsinke 2019-11-13 22:15:05

Tisztelt Szakértő!
Adott egy cég , akinek a főtevékenysége "Egyéb sporttevékenységi szolgáltatás " . Felmerült a kérdés, hogy esetleg a tevékenysége inkább utazásszervezésnek felelne meg.Belföldi székhelyű, de a tevékenységet külföldről végzi, bár van egy iroda telephelynek bejelentve. Külföldi sportegyesületekkel van kapcsolatban , illetve az ottani rendezvényekkel, de nem ő szervezi őket. Nála fizetnek magánszemélyek regisztrációs díjat, részükre szállást közvetít ,repülőjegyet biztosít, illetve más sportegyesületek személyeinek is. Ebben szeretnék megerősítést kérni, hogy esetleg egy NAV ellenőrzés is annak minősítené-e ? Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-15 05:51:57

Kérdés, hogy megvalósul-e a turisztikai cél (Áfa tv. 206.§ (1)a))? A sportolók utaztatása kapcsán biztos nem, de olvasatomban szurkolói, egyéb látogatók esetében sem beszélhetünk turisztikai célról (a turisztikai célt a szó általánosan elfogadott jelentése alapján szükséges értelmezni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra