Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Útdíj ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szilvasiepito 2021-09-16 08:26:53

Tisztelt Szakértő!
Társaságunk fuvarozási tevékenységet végez.
Az ÁFA törvény szerint: h) a 124. § (2) bekezdésének e) és f) pontjában említett esetekben igazoltan az általa üzemben tartott, 3,5 tonnát meghaladó legnagyobb össztömegű szárazföldi közlekedési eszköz üzemeltetése érdekében hasznosítja.
A HU-GO rendszer a 3,5 tonnát meghaladó gépjárművekre "fizetteti meg" az útdíjat.
Kérdésem: hogyan tudunk megfelelni a törvény előírásának, miszerint: "igazoltan" 3,5 tonnát meghaladó eszköz üzemeltetése érdekében hasznosítjuk? Csak abban az esetben vonható le az ÁFA amikor az általunk forgalmazott termékeket szállítjuk a vevő partner címére, vagy abban az esetben is levonható az ÁFA, amikor az általunk vásárolt követ, földet, sódert szállítjuk a saját telephelyünkre?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-09-16 16:48:24

Mindkét esetben, akár megrendelésre [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra