Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Utólag számlázott időszakos elszámolású ügylet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2020-03-18 07:59:56

A 2018-as,2019-es bérleti díjakat 2020-ban számlázta ki a cég, ráadásul az áfa tv figyelembe vétele nélkül, mindig a teljesítés időszakának utolsó napjára vonatkoztatva a számlán a teljesítés időpontját. Kérdésem, hogy ebben az esetben az áfa tv szerinti teljesítési dátummal adjunk-e be önellenőrzést, A számlák helyesbítése elkerülhetetlen? A cég mikrogazdálkodói beszámolót készít. Ebben az esetben a társasági adó önellenőrzése 2018-ra jól gondolom, hogy nem szükséges? Köszönöm a segítséget, Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-18 18:47:36

Kedves Eszter,
Az én olvasatomban ez a számla két üzleti évet érint, így a Korm.rendelet 3.§ (4) alapján a bizonylat kibocsátásnak évében, azaz 2020-ban könyvelendő. Igen, a számlát helyesbíteni szükséges, ha pedig áfa-t is tartalmaz a számla, akkor az áfa önellenőrzéseket az 58.§ (3)b) figyelembe vételével kell elvégezni. Igen, jól gondolja, nem lesz szükség tao önellenőrzésre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra