Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Utólagos engedmény használtautó értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Andrea777 2022-08-16 10:42:30

Tisztelt Szakértő!
Társaságunk használtautó értékesítéssel is foglalkozik. Februárban értékesített egy személygépkocsit, amellyel kapcsolatban a vevő Júliusban szavatossági igényt jelentett be, melyet cégünk szakértői vizsgálatot követően elutasított. A jó hírnevünk megőrzése érdekében azonban, üzletpolitikai okból egy bizonyos összeg visszafizetéséről döntött, erről megállapodás is született, a kifizetés meg is történt. Ilyen esetben, mint utólag adott engedmény kell az eredeti számlát helyesbítenem (ennek ugye lesz áfa vonzata), vagy a megállapodás alapján kell a könyvelésbe szerepeltetnem mint egyéb ráfordítás és így utólag nem módosul a korábban megfizetett áfa? Előre is köszönöm a segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-18 15:41:56

Véleményem szerint a kérdésbeli esetben a számla helyesbítés az egyedüli szabályos megoldás, minőségi kifogásra hivatkozva. Ugyanis az utólag adott kedvezménynek előre meghatározottnak kell lennie, elméletileg.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra