Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Üzemanyag megtakarítás számítása betonpumpa teherautóknál


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aniko1014 2021-03-03 11:26:51

Tisztelt Szakértő!
A következő ügyben szeretném kérni a segítségét: 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendelet szerint a közúti gépjárművek üzemanyag- és kenőanyag-felhasználása - az igazolás nélkül elszámolható költség meghatározásához - az e rendeletben meghatározott üzemanyag-fogyasztási norma alapján vehető figyelembe. Az lenne a kérdésem, hogy betonpumpa vagy betonmixer vezetőinek hogyan számolandó az üzemanyag felhasználás. Ők is fuvarlevelet használnak a betonpumpálás, betonmixer vagy daru tevékenység helyszínére történő kiállásakor, és a munkahelyre érkezés után az ott töltött üzemóra is szintén a fuvarlevélen kerül igazolásra.
A számításnál az okoz gondot, hogy a betonpumpák, betonmixerek fogyasztása két részből tevődik össze, a kilométer-futások és a betonpumpálási üzemórák után járó üzemanyagból, de üzemórák fogyasztási normáit nem minden esetben adja meg a gyártó cég. Ebben az esetben hogyan számítható át az üzemóra a kilométer futás teljesítményre?
Mivel a ma is hatályos rendelet régi időkre nyúlik vissza, több cég vezetője akik a 1990-es években is és ma is üzemeltették a kérdéses járműveket, ö véleményük szerint volt átszámítási egység a kilométer futás és az üzemóra alatti futás között.
Válaszát előre is köszönöm szépen!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-04 05:18:02

Ha nem adja meg a gyártó cég az üzemóra fogyasztási normáját, akkor független szakértői vélemény alapján lehet az elszámolást elvégezni.
papattila

Szakértői hozzászólás

millicht 2021-09-03 14:32:23

Kedves Aniko1014!

Érdeklődöm, hogy sikerült-e előrébb jutnia az ügyben?
Privát címem: gyongybeton@gmail.com, keressen, talán tudunk egymáson segíteni.

Üdv. Tamás

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra