Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Üzletek nyitva tartása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kpesmtbt 2021-03-06 22:14:29

104/2021. (III. 5.) Korm. rendelete szerint 2021.03.08. naptól 2021. március 22-ig az üzletekben – az ott foglalkoztatottakon kivételével – tartózkodni tilos.
A 4.§ (2) szerint a kijárási tilalmon kívüli időben az R.-ben meghatározott időben és feltételekkel megengedett a tartózkodás és a vásárlás
A (2) bekezdés b) pontja szerint a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (így különösen illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletben megengedett a tartózkodás és a vásárlás.
Kérdésünk: Van egy üzlet melyben többek között papírárut, pl. nyomtatványok, és még papír zsebkendőt is árulnak. Továbbá- ez a lényegesebb- napi fogyasztási cikkek közé sorolható (Villamosenergia-kereskedelem 3514) előre fizetős mérő feltöltő kártyaértékesítés, valamint ( Egyéb távközlés 6190) telefon kártya feltöltése is történik.
Kérdésünk ez az üzlet nyitva lehet -a R. ben meghatározott feltételekkel- március 8, 22 közötti időben.

A segítséget előre is köszönöm. K.M

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-09 15:10:58

Kedves Marianna,
Értelmezésem szerint igen, de a biztonság kedvéért kérjenek megerősítést a helyi rendőrségi illetve katasztrófavédelmi szervtől.
papattila

Szakértői hozzászólás

kpesmtbt 2021-03-10 13:39:25

Köszönjük. További szép napot!
K. Marianna

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra