Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Üzletpolitikai (reklám) célú juttatás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fbconsulting 2020-09-24 17:48:44

Egy induló üzleti vállalkozás CD és újság kiadására alakult. A termékek bevezetését, a vásárlók körében történő megismertetését azzal szeretné elősegíteni, hogy egy másik, nem általa forgalmazott, kereskedelmi forgalomban kapható újság mellé ingyenesen megkapják odacsomagolva a vevők a cég által promóciós céllal legyártatott saját újságját és CD-jét. Ezeket a termékeket a cég ingyenesen adta át a másik újságot forgalmazó cégnek. Véleményem szerint ez reklám célú juttatás és nem szja köteles. Áfa szempontjából térítésmentes átadásként meg kell fizetnie a beszerzési árra jutó áfát vagy mentesül ez alól? Köszönöm a segítséget előre is!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-25 09:06:46

Mivel már a beszerzéskor ismert, hogy ingyenes átadásra kerül, így az Áfa tv. 120.§-ának főszabálya alapján nincs áfa levonási joga, következésképp annak ingyenes továbbadásakor sem keletkezik fizetendő áfa.
papattila

Szakértői hozzászólás

fbconsulting 2020-09-25 17:58:48

Nagyon szépen köszönöm!!!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra