Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Vasárnapi pótlék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2019-09-13 09:30:00

Tisztelet Szakértő!

A következő kérdésben szeretném a segítségét kérni. Van egy munkáltató ahol a vasárnapi munkavégzés általános vagyis mert nyitva vannak minden esetben. Itt most konkrétan egy szállodáról van szó. A munkavállalók munkaidőkeretben dolgoznak, kapnak munkaszüneti pótlékot, műszakpótlékot, éjszakai pótlékot is. A kérdés az lenne hogy jár e nekik vasárnapi 50%-os pótlék. Munkakörüket tekintve portás, recepciós, takarító akik szóba jöhetnek. Vagyis szerintem munkaköre sajátossága alapján számíthat a rendszeres vasárnapi munkavégzésre.
Köszönöm szépen a segítségét előre is !

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-09-16 19:47:30

Az Mt. 140.§ (1)a) alapján nem jár vasárnapi pótlék, mivel a felsorolt munkakörök 101.§ (1)a) pontja alá is besorolhatók.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra