Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Végelszámolás, apport


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2019-12-16 15:20:31

Tisztelt Szerkesztőség! Egyszerűsített végelszámolással megszüntetünk egy céget, melynél a jegyzett tőkéből 2 M Ft apportként szerepel a társasági szerződésben és a cégjegyzékben is, de valójában az apportált eszközök már nincsenek meg, csak készpénz vagyona van a kft-nek. Kérdésem, hogy ebben az esetben felmerülhet bármi teendő? Okozhat ez gondot? Az áfát jól gondolom, hogy nem irintheti? A kötelező jegyzett tőke emelés kapcsán (1990-es évek vége talán) tették be a társasági szerződésbe és a későbbi módosítások során is bent maradt az apport, mint tőke elem....Köszönöm a válaszukat,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-17 05:26:26

Ez semmi problémát nem okoz, alapvetően természetes dolog, hogy az évek során az alapítói vagyon átalakul, más megjelenési formája lesz az aktívák közt. Mivel csak készpénz képezi a kiosztható vagyont, így áfa fizetés nem merülhet fel a megszűnés kapcsán.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra