Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Végelszámolás ha beteg az egyik ügyvezető


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2021-06-16 22:01:46

50-50% tulajdonjoga van egy Bt-nek. A Bt beltagja (aki egyébként a munkát végezte, mert csak neki van erre olyan végzettsége) megbetegedett, elindult a leszázalékolás, az orvos nem nyilatkozott, hogy a végelszámolási teendőket végezheti-e, mert épp az ügyvezető esze, csak olyan fokozatot kapott (még jelenleg tp-n van) ami mellett lehet dolgozni, mások ápolására nem szorul. Elindítható-e a végelszámolás táppénzes idő alatt?, mert valójában ez munka,? Megállapodás (kell-e) születhet-e, hogy ki lesz a végelszámoló? Kell-e, hogy a másik beltag legyen a végelszámoló? Kérem segítsen. Köszönöm Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-17 15:26:44

Kedves Gabi,
Sima végelszámolásra bárki kijelölhető, a végelszámolás napjával a régi ügyvezetői tisztség automatikusan megszűnik. Egyszerűsített végelszámolásban pedig automatikusan a régi ügyvezető lesz a végelszámoló. Ha az orvos a Bt-ben végzett munkakörében (pl. ügyvezetés) keresőképtelennek minősítette, akkor elméletileg az ügyvezetést is másra kell bízni, következésképp szabályosan nem lehet végelszámoló sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2021-06-17 23:46:36

köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra